cendoc bogani publicaciones PMD conductas adictivas

Fitxa Tema d'actualitat

L'ús problemàtic d'internet i el rendiment acadèmic i cognitiu entre adolescents

Marín Vila, María; Carballo Crespo, José Luis; Coloma Carmona, Ainhoa

Data: 21/10/2019
 

Actualment, l'ús de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) es troba cada vegada més generalitzat en la nostra societat, especialment entre la població adolescent. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística de l'any 2018, un 98% dels xics i xiques d'entre 16 i 24 anys d'edat havia utilitzat Internet en l'últim mes, i un 91,6% l'havia usat de manera diària, almenys una vegada al dia (Institut Nacional d'Estadística, 2018).

L'aparició d'efectes negatius relacionats amb l'ús excessiu d'Internet ha suscitat en els últims anys l'increment de nombrosos estudis que han tractat de definir aquest complex fenomen. Existeix cert consens en la literatura científica per a denominar a aquest constructe amb el nom de “Ús Problemàtic d'Internet” (*UPI), posant l'accent en un ús abusiu o problemàtic de la xarxa, més que en un “trastorn addictiu” entés de manera clàssica (p. ex., *Rial, Gómez, *Isorna, Araujo i Varela, 2015).



Llegir més en el pdf...

Archiu:


  • Adolescents
  • Internet
  • Us porblemàtic

 

Comparteix amb altres persones

Compateix Compateix  Compateix

Concejalía de Servicios Sociales de l´Ajuntament de València

Logotipo Universitat de València
Logotipo UISYS
Logotipo CSIC
Logotipo Consellería de Sanitat de la Generalitat Valenciana

Segueix-nos a:

 

Darrera actualització: 17/04/2024

Centre de documentació sobre drogodependències i altres trastorns addictius Dr. Emilio Bogani Miquel
Cendoc Bogani

Publicacions, Articles, Cartells, Posters i enllaços Web sobre Drogodependències i Trastorns Addictius rellevants per a professionals de les Ciències de la Salut, Educació e Informació.

Copyright © Centro de documentación sobre drogodependencias y otros trastornos adictivos Dr. Emilio Bogani Miquel, 2019.
Cendoc Bogani - C/ Amadeo de Saboya, 11 - bajo - 46010 - Valencia
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i amb finalitats estadístics. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més Informació