cendoc bogani publicaciones PMD conductas adictivas

Fitxa Tema d'actualitat

L'alteració de la imatge corporal mitjançant l'ús de la realitat virtual

Baños, Rosa María; Miragall, Marta

Data: 28/10/2019
 

La imatge corporal (IC) és un constructe multidimensional que pot definir-se com el conjunt de percepcions, actituds, pensaments i valoracions que una persona experimenta cap al seu propi cos. Així doncs, es tracta d'una representació mental, que pot estar allunyada de l'aparença física real, i que pot incloure elements negatius cap al nostre cos. Tradicionalment, s'ha considerat que la IC negativa està constituïda fonamentalment per dues dimensions (*Garner i Garfinkel, 1982): la dimensió perceptiva, que fa referència al grau de distorsió en l'estimació que fem de la pròpia grandària i pes corporal (p. ex., sobreestimació o *infraestimación de la pròpia grandària corporal); i la dimensió afectiva-actitudinal-cognitiva, que fa referència als sentiments, actituds i pensaments en relació a la grandària i pes corporal (p. ex., insatisfacció corporal, pensaments automàtics negatius cap al propi cos, etc.).


Llegir més en el pdf...
 

Archiu:


  • Imatge corporal
  • Realitat virtual

 

Comparteix amb altres persones

Compateix Compateix  Compateix

Regidoría de Salut i Consum del Ajuntament de València

Logotipo Universitat de València
Logotipo UISYS
Logotipo CSIC
Logotipo Consellería de Sanitat Universal y Salut Pública de la Generalitat Valenciana

Segueix-nos a:

 

Darrera actualització: 21/01/2021

Centre de documentació sobre drogodependències i altres trastorns addictius Dr. Emilio Bogani Miquel
Cendoc Bogani

Publicacions, Articles, Cartells, Posters i enllaços Web sobre Drogodependències i Trastorns Addictius rellevants per a professionals de les Ciències de la Salut, Educació e Informació.

Copyright © Centro de documentación sobre drogodependencias y otros trastornos adictivos Dr. Emilio Bogani Miquel, 2019.
Cendoc Bogani - C/ Amadeo de Saboya, 11 - bajo - 46010 - Valencia
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i amb finalitats estadístics. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més Informació