cendoc bogani publicaciones PMD conductas adictivas

Fitxa Tema d'actualitat

Abordatge del Chemsex, Lliçons Apreses

Soriano Ocón, Raúl

Data: 30/09/2019
 

Els objectius d'aquest text són, d'una banda, informar sobre el fenomen del chemsex, descrivint en què consisteix, a qui afecta, quines conseqüències pot tindre i per què és necessari abordar-lo com un problema de salut pública. Per una altra, descriure lliçons apreses sobre el seu abordatge en el context britànic, sent Londres la ciutat pionera a generar una resposta assistencial enfront del chemsex.

El terme d'origen anglosaxó chemsex sorgeix de la unió de les paraules chems (eufemisme de drogues) i sexe. Durant els últims anys aquest vocable s'ha popularitzat en determinats àmbits professionals i mediàtics a nivell internacional, per a referir-se al “sexe entre homes que ocorre sota la influència de drogues preses prèviament i/o durant una trobada sexual” (Bourne, Reid, Hickson, Torres i Weatherburn, 2014). Ha sigut també descrit com el “ús intencionat de drogues per a tindre relacions sexuals per un període llarg de temps (que pot durar diverses hores fins a diversos dies), sent el temps un element clau en aquest fenomen, atés que a major duració de les sessions sexuals i de consum, pot donar-se també una “major exposició a diversos riscos o danys” (Fernández-Dávila, 2016).


Llegir més en el pdf…

 


  • Chemsex
  • Drogues en general
  • Sexe

 

Comparteix amb altres persones

Compateix Compateix  Compateix

Concejalía de Servicios Sociales de l´Ajuntament de València

Logotipo Universitat de València
Logotipo UISYS
Logotipo CSIC
Logotipo Consellería de Sanitat de la Generalitat Valenciana

Segueix-nos a:

 

Darrera actualització: 25/04/2024

Centre de documentació sobre drogodependències i altres trastorns addictius Dr. Emilio Bogani Miquel
Cendoc Bogani

Publicacions, Articles, Cartells, Posters i enllaços Web sobre Drogodependències i Trastorns Addictius rellevants per a professionals de les Ciències de la Salut, Educació e Informació.

Copyright © Centro de documentación sobre drogodependencias y otros trastornos adictivos Dr. Emilio Bogani Miquel, 2019.
Cendoc Bogani - C/ Amadeo de Saboya, 11 - bajo - 46010 - Valencia
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i amb finalitats estadístics. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més Informació