cendoc bogani publicaciones PMD conductas adictivas

Fitxa Tema d'actualitat

Família i escola. Pilars bàsics en l'educació de les filles i fills

Arjona García, Antonia

Data: 13/06/2019
 

La família és el primer agent educatiu on les xiquetes i xiquets realitzen els seus primers contactes, d'ací la importància que té en l'acompliment de la seua educació, però també l'escola, els mestres, educadors i els propis companys de classe són un gran referent per a l'alumnat, per la qual cosa resulta necessari ressaltar el valor que s'establisca entre ambdues un vincle que harmonitze el bon desenvolupament dels fills en l'entorn escolar.

Per a les famílies, l'elecció i ingrés en el centre educatiu on els seus xicotets desenvoluparan durant anys les seues activitats curriculars educatives i de formació per al futur, suposa una gran carrera d'obstacles. Una vegada superada aquesta barrera, els xiquets i xiquetes formaran part d'una segona gran família, l'escola, on establiran nous vincles, noves relacions afectives i socials que els proporcionaran seguretat i suport. Aquests suports s'aniran assentant amb el pas del temps, i el seu arrelament augmentarà en la mesura que la implicació de la família en l'entorn escolar adquirisca un caràcter participatiu més íntim, que arribe fins i tot a percebre's com a gratificant.


Llegir més al pdf...

  • Educació
  • Escola
  • Familia

 

Comparteix amb altres persones

Compateix Compateix  Compateix

Concejalía de Servicios Sociales de l´Ajuntament de València

Logotipo Universitat de València
Logotipo UISYS
Logotipo CSIC
Logotipo Consellería de Sanitat de la Generalitat Valenciana

Segueix-nos a:

 

Darrera actualització: 28/03/2024

Centre de documentació sobre drogodependències i altres trastorns addictius Dr. Emilio Bogani Miquel
Cendoc Bogani

Publicacions, Articles, Cartells, Posters i enllaços Web sobre Drogodependències i Trastorns Addictius rellevants per a professionals de les Ciències de la Salut, Educació e Informació.

Copyright © Centro de documentación sobre drogodependencias y otros trastornos adictivos Dr. Emilio Bogani Miquel, 2019.
Cendoc Bogani - C/ Amadeo de Saboya, 11 - bajo - 46010 - Valencia
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i amb finalitats estadístics. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més Informació