cendoc bogani publicaciones PMD conductas adictivas

Fitxa Tema d'actualitat

El consum recreatiu de cànnabis i la seua legalització: Una foto fixa per a una realitat canviant

Sixto-Costoya, Andrea; Bueno-Cañigral, Francisco Jesús

Data: 31/01/2019
 

Hi ha dues coses sobre la legalització del consum recreatiu de cànnabis que són clares, primer, és una història que s'està escrivint ara i segon, s'està escrivint fonamentalment des del continent americà (figura 1). A més d'aqueixes dues certeses, tota la resta són, de moment, moltes més preguntes que respostes.
Si es realitza un recorregut històric, es pot observar que el cultiu i la distribució de cànnabis està prohibit, conforme acords internacionals, des de l'any 1961, quan se signa en el si de Nacions Unides la “Single Convention on Narcotics Drugs”. Aquesta convenció va ser posteriorment ratificada, l'any 1988, en la Convenció Internacional sobre el Control de Drogues (Nacions Unides, 1961, 1988). No obstant això, des de llavors s'han anat succeint diverses etapes, de les quals Peter Homel i Rick Brown (2017) diferencien tres: una descriminalización a diversos nivells a partir dels anys 80, per exemple, substituint presó per multes en alguns casos; un segon moviment relacionat amb la legalització per a ús medicinal, fita que té lloc en nombrosos països a tot el món; i la tercera etapa, en auge actualment, que seria la reforma que impulsa la legalització per a ús recreatiu. En aquesta última se centra aquest estudi.


llegir más al pdf...

  • Cannabis

 

Comparteix amb altres persones

Compateix Compateix  Compateix

Concejalía de Servicios Sociales de l´Ajuntament de València

Logotipo Universitat de València
Logotipo UISYS
Logotipo CSIC
Logotipo Consellería de Sanitat de la Generalitat Valenciana

Segueix-nos a:

 

Darrera actualització: 28/03/2024

Centre de documentació sobre drogodependències i altres trastorns addictius Dr. Emilio Bogani Miquel
Cendoc Bogani

Publicacions, Articles, Cartells, Posters i enllaços Web sobre Drogodependències i Trastorns Addictius rellevants per a professionals de les Ciències de la Salut, Educació e Informació.

Copyright © Centro de documentación sobre drogodependencias y otros trastornos adictivos Dr. Emilio Bogani Miquel, 2019.
Cendoc Bogani - C/ Amadeo de Saboya, 11 - bajo - 46010 - Valencia
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i amb finalitats estadístics. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més Informació