cendoc bogani publicaciones PMD conductas adictivas

Fitxa Tema d'actualitat

La prevenció comunitària en Conductes Adictives

Soler Costa, Ángela

Data: 17/04/2015
 

El consum de drogues constitueix un problema social i sanitari que afecta un gran nombre de joves i adolescents espanyols. En l'actualitat, el seu consum va associat a la cultura de l'oci i a les relacions socials, a diferència del que succeïa en la dècada dels 80 al nostre país, on el consum de substàncies s'associava a sectors marginals de la població i a la delinqüència (Pla Nacional sobre Drogues, 2007).

Hi ha una gran varietat de substàncies tant legals com no legals, al proveïment dels joves. Dins de les drogues legals, les més consumides són l'alcohol i el tabac, que suposen un 76,6% i un 40,2% respectivament. Quant al consum de drogues de comerç il·legal, el *cánnabis és la substància amb major prevalença de consum alguna vegada en la vida (27,4%) seguida de la cocaïna en pols (8,8%). (Observatori Espanyol de la Droga i les Toxicomanies , 2013).

Llegir més en el pdf...

 

  • Conductes adictives
  • Prevenció comunitaria
  • Prevención

 

Comparteix amb altres persones

Compateix Compateix  Compateix

Concejalía de Servicios Sociales de l´Ajuntament de València

Logotipo Universitat de València
Logotipo UISYS
Logotipo CSIC
Logotipo Consellería de Sanitat de la Generalitat Valenciana

Segueix-nos a:

 

Darrera actualització: 15/04/2024

Centre de documentació sobre drogodependències i altres trastorns addictius Dr. Emilio Bogani Miquel
Cendoc Bogani

Publicacions, Articles, Cartells, Posters i enllaços Web sobre Drogodependències i Trastorns Addictius rellevants per a professionals de les Ciències de la Salut, Educació e Informació.

Copyright © Centro de documentación sobre drogodependencias y otros trastornos adictivos Dr. Emilio Bogani Miquel, 2019.
Cendoc Bogani - C/ Amadeo de Saboya, 11 - bajo - 46010 - Valencia
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i amb finalitats estadístics. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més Informació